Törmäsitkö kuvaan shottilasista sitruunankeltaisen juoman kera? Tuttu tunne, niitä on minunkin silmieni ohitse vilissyt viime aikoina. Viis siitä, mikä sosiaalisen median kanava on ollut kyseessä. Ilmiö saa olla aika suuri, että otan siitä kopin. Inkiväärishotti kuulosti erilaiselta ja mikä tärkeintä — siinä on hunajaa.
Hunaja, sitruuna ja inkivääri on pyhä kolminaisuus. Näitä elintarvikkeita pystyy käyttämään yhdessä monipuolisesti. Aineiden suhdetta vaihtelemalla saa aikaan todella erilaisia makuelämyksiä.
Tein ensimmäisen inkiväärishottini ja olipa pirteä aamunavaus! Jos tällä ei herää, niin ei kyllä millään. Inkiväärishotti sopii erityisesti niihin aamuihin kun tuntuu, että kahvisikin tarvitsee kahvia.
Juoman nimeä mukaillen pitäydyin standardikokoisessa 4 cl shottilasissa. Hunajaksi valikoitui Hello honey, I’m late. Keskimakeana ja maultaan pehmeänä se sopi inkiväärishottiin erinomaisesti, sillä se tasapainotti hyvin sitruunan kirpeyttä ja inkiväärin väkevyyttä.
Purista sitruunasta mehu. Tarvitset noin puolet keskikokoisesta sitruunasta, jotta saat 3 rkl sitruunamehua. Sekoita joukkoon hunaja. Jos hunaja ei ole riittävän juoksevaa, voit pitää sitä hetken kuumassa vesihauteessa. Tämän jälkeen se sekoittuu paremmin muihin inkiväärishottiaineksiin.
Leikkaa 1 cm inkivääriä eli noin oman peukalonpään kokoinen pala. Raasta inkivääri muiden shottiaineksien joukkoon. Anna seistä 10 minuuttia ja viilennä inkiväärishotti jääkaapissa.
Tarjoilukelpoisen lopputuloksen saat siivilöimällä inkiväärishotin teepallon läpi. Koristelussa voit käyttää apuna käytettyjä aineksia. Hauska idea on dipata shottilasin reuna hunajaan ennen lasin täyttämistä. Lopputuloksesta saat valuvan, jos upotat reunan hunajaan noin 1 cm matkalta. Tequilamaisen koristelun saat dippaamalla lasin reunan hunajaan niin, että se juuri ja juuri osuu siihen. Tämän jälkeen laita reuna kuivahkoon sitruunaraasteeseen, jotta raaste tarttuu lasin reunaan.
Inkiväärishotin terveys
Mikä parasta, inkiväärishotin ainesosien terveysvaikutukset eivät ole tuulesta temmattuja. Sitruuna on huippuhyvä C-vitamiinin lähde. Sitruunan happamuus voi kuitenkin vahingoittaa hammaskiillettä, joten pidä tunnin tauko inkiväärishotin ja hampaiden harjauksen välillä.
Inkivääri sisältää tujun annoksen antioksidantteja ja tulehdusta estäviä ainesosia. Tutkimusten mukaan se vähentää pahoinvointia. Aasian maissa inkivääri on maustekaapin kivijalka ja parinkymmenen vuoden aikana se on yleistynyt merkittävästi Suomessakin.
Hunaja on tunnettu entsyymeistään ja antibakteerisista ominaisuuksistaan. Inkiväärishotti on kylmä juoma, joten hunajan entsyymit ovat paremmin tallessa kuin kuumassa juomassa. Makeuttajana hunaja on ylivertainen sokeriin nähden. Hunajalla saavutat saman makeuden 40 % sokeria pienemmällä kalorimäärällä.
Laita inkiväärishotin ohje talteen ja kokeile sitä aamun aloitukseen tai flunssan ennaltaehkäisyyn! Verkkokaupastani löydät inkiväärishottiin erinomaisesti sopivaa hunajakukkahunajaa.
Päivitys 9.4.2020: kuinkas sitten kävikään? Hunajan kulutus lisääntyi ollen vuodessa henkilöä kohden 743 g viimeksi raportoidun tiedon mukaan. Kauppojen hyllyiltä alkaa löytyä sekä lajihunajia että siitepölyä. Mieltäni lämmitti tämän tekstin saama erityismaininta artikkelissa Metatrendit 2020, otsikolla ”Internet ei ole aivan pilalla”. Kiitos. Anteeksi lukijani, olen aliarvioinut sinut. Kuvittelin, että hunaja-alan markkinatilanne olisi vain minua ja… Lue lisää
Olen lähiaikoina kiertänyt paljon asiakastapahtumissa ja kuluttajilta on tullut hyviä kysymyksiä hunajasta. Eniten keskustelua on herättänyt hunajan olomuoto ja kysymys ”miksi hunaja kiteytyy?”. Toisen mielestä juokseva hunaja on ”sitä oikeaa hunajaa” ja toisen mielestä se taas on kuumennettu pilalle. Seuraavan mielestä kiteinen hunaja on ainoaa aitoa hunajaa ja kolmannen mielestä kiteiseen hunajaan on lisätty sokeria.… Lue lisää
Entsyymien takia hunaja on hunajaa. Mistä entsyymit päätyvät hunajaan? Mehiläisten kukista keräämässä medessä on entsyymejä. Mehiläiset myös erittävät ruokamehurauhasissaan entsyymejä, jotka ne lisäävät meteen. Näiden entsyymien seurauksena mesi muuttuu hunajaksi. Olet takuulla kuullut, että entsyymit ovat ravitsemuksellisesti hyvä juttu. Niiden merkitys ja toiminta on kuitenkin saattanut jäädä hieman hattaraksi. Entsyymit ovat elimistössä osallisina useimmissa aineenvaihduntareaktioissa.… Lue lisää
Välttämättömät evästeet mahdollistavat asetustesi, esimerkiksi evästekäytännön tallentamisen ja kirjautuminen toimimisen. Niitä ei voi ottaa pois päältä.
Jos poistat vättämättömät evästeet käytöstä, emme voi tallentaa asetuksiasi. Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun vierailet tällä verkkosivustolla, sinun on otettava evästeet käyttöön tai poistettava ne käytöstä uudelleen.
Kävijäanalytiikka
Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsia keräämään anonyymejä tietoja, kuten sivuston kävijämäärä ja suosituimmat sivut.
Tämän evästeen pitäminen käytössä auttaa meitä parantamaan verkkosivustoamme.
Jotta voimme tallentaa asetuksesi, välttämättömät evästeet on otettava käyttöön!
Inkiväärishotti
Törmäsitkö kuvaan shottilasista sitruunankeltaisen juoman kera? Tuttu tunne, niitä on minunkin silmieni ohitse vilissyt viime aikoina. Viis siitä, mikä sosiaalisen median kanava on ollut kyseessä. Ilmiö saa olla aika suuri, että otan siitä kopin. Inkiväärishotti kuulosti erilaiselta ja mikä tärkeintä — siinä on hunajaa.
Hunaja, sitruuna ja inkivääri on pyhä kolminaisuus. Näitä elintarvikkeita pystyy käyttämään yhdessä monipuolisesti. Aineiden suhdetta vaihtelemalla saa aikaan todella erilaisia makuelämyksiä.
Tein ensimmäisen inkiväärishottini ja olipa pirteä aamunavaus! Jos tällä ei herää, niin ei kyllä millään. Inkiväärishotti sopii erityisesti niihin aamuihin kun tuntuu, että kahvisikin tarvitsee kahvia.
Juoman nimeä mukaillen pitäydyin standardikokoisessa 4 cl shottilasissa. Hunajaksi valikoitui Hello honey, I’m late. Keskimakeana ja maultaan pehmeänä se sopi inkiväärishottiin erinomaisesti, sillä se tasapainotti hyvin sitruunan kirpeyttä ja inkiväärin väkevyyttä.
Inkiväärishotti
Purista sitruunasta mehu. Tarvitset noin puolet keskikokoisesta sitruunasta, jotta saat 3 rkl sitruunamehua. Sekoita joukkoon hunaja. Jos hunaja ei ole riittävän juoksevaa, voit pitää sitä hetken kuumassa vesihauteessa. Tämän jälkeen se sekoittuu paremmin muihin inkiväärishottiaineksiin.
Leikkaa 1 cm inkivääriä eli noin oman peukalonpään kokoinen pala. Raasta inkivääri muiden shottiaineksien joukkoon. Anna seistä 10 minuuttia ja viilennä inkiväärishotti jääkaapissa.
Tarjoilukelpoisen lopputuloksen saat siivilöimällä inkiväärishotin teepallon läpi. Koristelussa voit käyttää apuna käytettyjä aineksia. Hauska idea on dipata shottilasin reuna hunajaan ennen lasin täyttämistä. Lopputuloksesta saat valuvan, jos upotat reunan hunajaan noin 1 cm matkalta. Tequilamaisen koristelun saat dippaamalla lasin reunan hunajaan niin, että se juuri ja juuri osuu siihen. Tämän jälkeen laita reuna kuivahkoon sitruunaraasteeseen, jotta raaste tarttuu lasin reunaan.
Inkiväärishotin terveys
Mikä parasta, inkiväärishotin ainesosien terveysvaikutukset eivät ole tuulesta temmattuja. Sitruuna on huippuhyvä C-vitamiinin lähde. Sitruunan happamuus voi kuitenkin vahingoittaa hammaskiillettä, joten pidä tunnin tauko inkiväärishotin ja hampaiden harjauksen välillä.
Inkivääri sisältää tujun annoksen antioksidantteja ja tulehdusta estäviä ainesosia. Tutkimusten mukaan se vähentää pahoinvointia. Aasian maissa inkivääri on maustekaapin kivijalka ja parinkymmenen vuoden aikana se on yleistynyt merkittävästi Suomessakin.
Hunaja on tunnettu entsyymeistään ja antibakteerisista ominaisuuksistaan. Inkiväärishotti on kylmä juoma, joten hunajan entsyymit ovat paremmin tallessa kuin kuumassa juomassa. Makeuttajana hunaja on ylivertainen sokeriin nähden. Hunajalla saavutat saman makeuden 40 % sokeria pienemmällä kalorimäärällä.
Laita inkiväärishotin ohje talteen ja kokeile sitä aamun aloitukseen tai flunssan ennaltaehkäisyyn! Verkkokaupastani löydät inkiväärishottiin erinomaisesti sopivaa hunajakukkahunajaa.
Aiheeseen liittyvät
Hunaja-alan trendit 2020
Päivitys 9.4.2020: kuinkas sitten kävikään? Hunajan kulutus lisääntyi ollen vuodessa henkilöä kohden 743 g viimeksi raportoidun tiedon mukaan. Kauppojen hyllyiltä alkaa löytyä sekä lajihunajia että siitepölyä. Mieltäni lämmitti tämän tekstin saama erityismaininta artikkelissa Metatrendit 2020, otsikolla ”Internet ei ole aivan pilalla”. Kiitos. Anteeksi lukijani, olen aliarvioinut sinut. Kuvittelin, että hunaja-alan markkinatilanne olisi vain minua ja… Lue lisää
Miksi hunaja kiteytyy?
Olen lähiaikoina kiertänyt paljon asiakastapahtumissa ja kuluttajilta on tullut hyviä kysymyksiä hunajasta. Eniten keskustelua on herättänyt hunajan olomuoto ja kysymys ”miksi hunaja kiteytyy?”. Toisen mielestä juokseva hunaja on ”sitä oikeaa hunajaa” ja toisen mielestä se taas on kuumennettu pilalle. Seuraavan mielestä kiteinen hunaja on ainoaa aitoa hunajaa ja kolmannen mielestä kiteiseen hunajaan on lisätty sokeria.… Lue lisää
Hunajan entsyymit
Entsyymien takia hunaja on hunajaa. Mistä entsyymit päätyvät hunajaan? Mehiläisten kukista keräämässä medessä on entsyymejä. Mehiläiset myös erittävät ruokamehurauhasissaan entsyymejä, jotka ne lisäävät meteen. Näiden entsyymien seurauksena mesi muuttuu hunajaksi. Olet takuulla kuullut, että entsyymit ovat ravitsemuksellisesti hyvä juttu. Niiden merkitys ja toiminta on kuitenkin saattanut jäädä hieman hattaraksi. Entsyymit ovat elimistössä osallisina useimmissa aineenvaihduntareaktioissa.… Lue lisää