Törmäsitkö kuvaan shottilasista sitruunankeltaisen juoman kera? Tuttu tunne, niitä on minunkin silmieni ohitse vilissyt viime aikoina. Viis siitä, mikä sosiaalisen median kanava on ollut kyseessä. Ilmiö saa olla aika suuri, että otan siitä kopin. Inkiväärishotti kuulosti erilaiselta ja mikä tärkeintä — siinä on hunajaa.
Hunaja, sitruuna ja inkivääri on pyhä kolminaisuus. Näitä elintarvikkeita pystyy käyttämään yhdessä monipuolisesti. Aineiden suhdetta vaihtelemalla saa aikaan todella erilaisia makuelämyksiä.
Tein ensimmäisen inkiväärishottini ja olipa pirteä aamunavaus! Jos tällä ei herää, niin ei kyllä millään. Inkiväärishotti sopii erityisesti niihin aamuihin kun tuntuu, että kahvisikin tarvitsee kahvia.
Juoman nimeä mukaillen pitäydyin standardikokoisessa 4 cl shottilasissa. Hunajaksi valikoitui Hello honey, I’m late. Keskimakeana ja maultaan pehmeänä se sopi inkiväärishottiin erinomaisesti, sillä se tasapainotti hyvin sitruunan kirpeyttä ja inkiväärin väkevyyttä.
Purista sitruunasta mehu. Tarvitset noin puolet keskikokoisesta sitruunasta, jotta saat 3 rkl sitruunamehua. Sekoita joukkoon hunaja. Jos hunaja ei ole riittävän juoksevaa, voit pitää sitä hetken kuumassa vesihauteessa. Tämän jälkeen se sekoittuu paremmin muihin inkiväärishottiaineksiin.
Leikkaa 1 cm inkivääriä eli noin oman peukalonpään kokoinen pala. Raasta inkivääri muiden shottiaineksien joukkoon. Anna seistä 10 minuuttia ja viilennä inkiväärishotti jääkaapissa.
Tarjoilukelpoisen lopputuloksen saat siivilöimällä inkiväärishotin teepallon läpi. Koristelussa voit käyttää apuna käytettyjä aineksia. Hauska idea on dipata shottilasin reuna hunajaan ennen lasin täyttämistä. Lopputuloksesta saat valuvan, jos upotat reunan hunajaan noin 1 cm matkalta. Tequilamaisen koristelun saat dippaamalla lasin reunan hunajaan niin, että se juuri ja juuri osuu siihen. Tämän jälkeen laita reuna kuivahkoon sitruunaraasteeseen, jotta raaste tarttuu lasin reunaan.
Inkiväärishotin terveys
Mikä parasta, inkiväärishotin ainesosien terveysvaikutukset eivät ole tuulesta temmattuja. Sitruuna on huippuhyvä C-vitamiinin lähde. Sitruunan happamuus voi kuitenkin vahingoittaa hammaskiillettä, joten pidä tunnin tauko inkiväärishotin ja hampaiden harjauksen välillä.
Inkivääri sisältää tujun annoksen antioksidantteja ja tulehdusta estäviä ainesosia. Tutkimusten mukaan se vähentää pahoinvointia. Aasian maissa inkivääri on maustekaapin kivijalka ja parinkymmenen vuoden aikana se on yleistynyt merkittävästi Suomessakin.
Hunaja on tunnettu entsyymeistään ja antibakteerisista ominaisuuksistaan. Inkiväärishotti on kylmä juoma, joten hunajan entsyymit ovat paremmin tallessa kuin kuumassa juomassa. Makeuttajana hunaja on ylivertainen sokeriin nähden. Hunajalla saavutat saman makeuden 40 % sokeria pienemmällä kalorimäärällä.
Laita inkiväärishotin ohje talteen ja kokeile sitä aamun aloitukseen tai flunssan ennaltaehkäisyyn! Verkkokaupastani löydät inkiväärishottiin erinomaisesti sopivaa hunajakukkahunajaa.
”Miksi hunaja on valkoista?” on yleisin hunajamaistatuksissa saamani kysymys. Hunajani väri herättää ihmetystä ja ihastusta. Tämän toivepostauksen avulla pyrin avaamaan, mitkä tekijät vaikuttavat hunajan väriin. Hunajan väri voi vaihdella luonnostaan valkoisesta lähes mustaan. Väri voi olla tyypiltään läpikuultava, puolihimmeä tai täyteläinen. Jos siis olet kuullut tai luullut jonkin olevan ”hunajanväristä”, niin nyt tiedät paremmin. Tällaista… Lue lisää
Miten hunaja saadaan purkkiin? Millaisia mutkia matkaan tulee, kun halutaan tehdä mahdollisimman pitkälle kotimainen tuote laadusta tinkimättä? Äkkiseltään pakkaussuunnittelu vaikuttaa helpolta. Ostetaan pari purkkia kansineen ja tulostetaan muutama Comic Sans –fonttinen etiketti tarrapaperille. Jos hunajapakkauksen haluaa suunnitella huolella jokaista yksityiskohtaa myöten, ei se olekaan niin yksinkertaista. Viimeisteltyä ulkoasua on mahdotonta tuottaa itse, ellei satu olemaan… Lue lisää
Lajihunajat ovat hunajahifistelijän taivas. Yksittäisistä ahaa-elämyksistäni suurin on ollut se, että hunajia on erilaisia. Siis todella erilaisia. Ne voivat vaihdella väriltään, maultaan ja koostumukseltaan. Valkoisesta mustaan, miedon hedelmäisestä maltaiseen, juoksevasta kovaan. Aiemmin ajattelin, että hunaja ”maistuu hunajalta” ja on ”hunajanväristä”. Kuinka väärässä olinkaan! Kun ensi kerran maistoin eri lajihunajia, aukesi aivan uusi maailma. Olen juuri… Lue lisää
Inkiväärishotti
Törmäsitkö kuvaan shottilasista sitruunankeltaisen juoman kera? Tuttu tunne, niitä on minunkin silmieni ohitse vilissyt viime aikoina. Viis siitä, mikä sosiaalisen median kanava on ollut kyseessä. Ilmiö saa olla aika suuri, että otan siitä kopin. Inkiväärishotti kuulosti erilaiselta ja mikä tärkeintä — siinä on hunajaa.
Hunaja, sitruuna ja inkivääri on pyhä kolminaisuus. Näitä elintarvikkeita pystyy käyttämään yhdessä monipuolisesti. Aineiden suhdetta vaihtelemalla saa aikaan todella erilaisia makuelämyksiä.
Tein ensimmäisen inkiväärishottini ja olipa pirteä aamunavaus! Jos tällä ei herää, niin ei kyllä millään. Inkiväärishotti sopii erityisesti niihin aamuihin kun tuntuu, että kahvisikin tarvitsee kahvia.
Juoman nimeä mukaillen pitäydyin standardikokoisessa 4 cl shottilasissa. Hunajaksi valikoitui Hello honey, I’m late. Keskimakeana ja maultaan pehmeänä se sopi inkiväärishottiin erinomaisesti, sillä se tasapainotti hyvin sitruunan kirpeyttä ja inkiväärin väkevyyttä.
Inkiväärishotti
Purista sitruunasta mehu. Tarvitset noin puolet keskikokoisesta sitruunasta, jotta saat 3 rkl sitruunamehua. Sekoita joukkoon hunaja. Jos hunaja ei ole riittävän juoksevaa, voit pitää sitä hetken kuumassa vesihauteessa. Tämän jälkeen se sekoittuu paremmin muihin inkiväärishottiaineksiin.
Leikkaa 1 cm inkivääriä eli noin oman peukalonpään kokoinen pala. Raasta inkivääri muiden shottiaineksien joukkoon. Anna seistä 10 minuuttia ja viilennä inkiväärishotti jääkaapissa.
Tarjoilukelpoisen lopputuloksen saat siivilöimällä inkiväärishotin teepallon läpi. Koristelussa voit käyttää apuna käytettyjä aineksia. Hauska idea on dipata shottilasin reuna hunajaan ennen lasin täyttämistä. Lopputuloksesta saat valuvan, jos upotat reunan hunajaan noin 1 cm matkalta. Tequilamaisen koristelun saat dippaamalla lasin reunan hunajaan niin, että se juuri ja juuri osuu siihen. Tämän jälkeen laita reuna kuivahkoon sitruunaraasteeseen, jotta raaste tarttuu lasin reunaan.
Inkiväärishotin terveys
Mikä parasta, inkiväärishotin ainesosien terveysvaikutukset eivät ole tuulesta temmattuja. Sitruuna on huippuhyvä C-vitamiinin lähde. Sitruunan happamuus voi kuitenkin vahingoittaa hammaskiillettä, joten pidä tunnin tauko inkiväärishotin ja hampaiden harjauksen välillä.
Inkivääri sisältää tujun annoksen antioksidantteja ja tulehdusta estäviä ainesosia. Tutkimusten mukaan se vähentää pahoinvointia. Aasian maissa inkivääri on maustekaapin kivijalka ja parinkymmenen vuoden aikana se on yleistynyt merkittävästi Suomessakin.
Hunaja on tunnettu entsyymeistään ja antibakteerisista ominaisuuksistaan. Inkiväärishotti on kylmä juoma, joten hunajan entsyymit ovat paremmin tallessa kuin kuumassa juomassa. Makeuttajana hunaja on ylivertainen sokeriin nähden. Hunajalla saavutat saman makeuden 40 % sokeria pienemmällä kalorimäärällä.
Laita inkiväärishotin ohje talteen ja kokeile sitä aamun aloitukseen tai flunssan ennaltaehkäisyyn! Verkkokaupastani löydät inkiväärishottiin erinomaisesti sopivaa hunajakukkahunajaa.
Aiheeseen liittyvät
Miksi hunaja on valkoista?
”Miksi hunaja on valkoista?” on yleisin hunajamaistatuksissa saamani kysymys. Hunajani väri herättää ihmetystä ja ihastusta. Tämän toivepostauksen avulla pyrin avaamaan, mitkä tekijät vaikuttavat hunajan väriin. Hunajan väri voi vaihdella luonnostaan valkoisesta lähes mustaan. Väri voi olla tyypiltään läpikuultava, puolihimmeä tai täyteläinen. Jos siis olet kuullut tai luullut jonkin olevan ”hunajanväristä”, niin nyt tiedät paremmin. Tällaista… Lue lisää
Pari sanaa pakkauksesta
Miten hunaja saadaan purkkiin? Millaisia mutkia matkaan tulee, kun halutaan tehdä mahdollisimman pitkälle kotimainen tuote laadusta tinkimättä? Äkkiseltään pakkaussuunnittelu vaikuttaa helpolta. Ostetaan pari purkkia kansineen ja tulostetaan muutama Comic Sans –fonttinen etiketti tarrapaperille. Jos hunajapakkauksen haluaa suunnitella huolella jokaista yksityiskohtaa myöten, ei se olekaan niin yksinkertaista. Viimeisteltyä ulkoasua on mahdotonta tuottaa itse, ellei satu olemaan… Lue lisää
Mitä ovat lajihunajat?
Lajihunajat ovat hunajahifistelijän taivas. Yksittäisistä ahaa-elämyksistäni suurin on ollut se, että hunajia on erilaisia. Siis todella erilaisia. Ne voivat vaihdella väriltään, maultaan ja koostumukseltaan. Valkoisesta mustaan, miedon hedelmäisestä maltaiseen, juoksevasta kovaan. Aiemmin ajattelin, että hunaja ”maistuu hunajalta” ja on ”hunajanväristä”. Kuinka väärässä olinkaan! Kun ensi kerran maistoin eri lajihunajia, aukesi aivan uusi maailma. Olen juuri… Lue lisää