Pipareiden makeutus hunajalla ei välttämättä tule reseptiviidakossa mieleesi. Tiesitkö, että voit makeuttaa piparit kokonaan hunajalla? Sokeriin verrattuna saat enemmän makeutta ja vähemmän kaloreita. Hunajaa luonnollisempaa makeuttajaa saa etsiä. Vierastan makeuttajia, joiden nimiä en ymmärrä tai joista en tiedä, mistä ne tulevat. Ehkä siellä ruudun takana on toinen samanlainen?
En voinut vastustaa tilaisuutta tehdä hunajapipareita näin joulun alla. En ole tavallisten pipareiden suuri ystävä, mutta appelsiinista ja hunajasta saa pipareihin hienostuneempaa vivahdetta.
Jos litteät keksipiparit eivät ole juttusi, kokeile muffinssivuokien avulla kupeiksi tehtyjä pipareita, jotka täytät vuohenjuustolla ja koristelet esimerkiksi pinjansiemenillä tai ananaskirsikoilla.
Mitä spelttijauhot ovat?
Yllättävää kyllä, tätä reseptiä edelsi kauppareissu. Olen pitkään katsellut ryhdikästä pahvipakkausta hieman väsähtäneiden vehnäjauhopussien rivissä. Miettien, onko tuo ryhdikäs pakkaus parempi kuin nuo muut.
Kauppareissulla mukaani tarttui Birkkalan tilan spelttijauhoja. Ravintosisältö kertoi, että 100 grammassa spelttijauhoja on 10 g kuitua ja 15 g proteiinia. Vaikuttavaa!
Speltti on eräänlaista alkuvehnää, josta tuoreemmat vehnälajikkeet polveutuvat. Speltissä on enemmän proteiinia ja erilainen hiilihydraattikoostumus tavalliseen vehnään nähden. Sen syvemmälle speltin syövereihin en kaivautunut.
P.S. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. Jos olisi, kertoisin siitä selvästi artikkelin alussa. Birkkalan tila sijaitsee samassa maakunnassa kuin Hello honey ja raivaa tietä pientuottajille mm. Amazonissa. Verkkokaupassa, ei sademetsässä. Miksi en nostaisi esille tällaista mahtavuutta, varsinkin, kun tuote on kokemukseni mukaan erinomainen?
Raasta appelsiininkuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita appelsiiniraaste ja appelsiinimehu kattilaan. Lisää joukkoon hunaja ja mausteet (ei ruokasoodaa). Anna seoksen kiehahtaa nopeasti.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon 1 tl soodaa. Seos kuplii hetken aikaa, mikä kuuluu asiaan. Lisää piparkakkutaikinaan voi, sekoita ja anna seoksen jäähtyä noin puolen tunnin ajan.
Kun piparkakkutaikinan aihio on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot joukkoon 1 dl kerrallaan. Tämän jälkeen neuvotaan tyypillisesti laittamaan piparkakkutaikina kelmuun ja jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. ÄLÄ ODOTA! Kuka tekisi piparkakkuja syödäkseen niitä seuraavana päivänä?
Tee piparkakkutaikinasta tiivis möykky ja laita se kelmuun, voipaperiin tai mehiläisvahakääreeseen. Pane käärö jääkaappiin. Odota niin kauan kuin jaksat, itse annoin piparkakkutaikinan tekeytyä kaksi tuntia jääkaapissa.
Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse se haluamaasi paksuuteen. Tee piparkakkumuoteilla toivomiasi joulupipareita. Laita hunajapiparit uuniin 200 °C lämpötilaan ja paista noin 7 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista, pipareiden paksuudesta ja siitä, arvostatko rapeita vai pehmeitä pipareita. Älä jätä hunajapipareita hetkeksikään yksin.
Appelsiini-hunajapipareiden kanssa tein maailmanennätyksen, sillä yksikään ei palanut. Pipareiden lisäksi sain huumaavan hyvän joulutuoksun kotiini, kokeile sinäkin!
Näit tuon eksoottisen tekstin. Olit kuullut, että tämä on sitä lääkehunajaa, joka parantaa haavat, flunssat ja sielun. Ostit manukahunajaa. Jouduit tuoteväärennöksen uhriksi. Mitä manukahunaja on? Manukahunaja on mehiläisten valmistamaa lajihunajaa, jonka meden alkuperäkasvina on manukapuu. Manukapuu kasvaa Uudessa-Seelannissa ja Australiassa, joten näissä maissa on mahdollista tuottaa manukahunajaa. Manukahunajan on todettu sisältävän metyyliglyoksaalia, joka estää haitallisten… Lue lisää
Oletko koskaan käynyt Päiväkahvibaarissa? Kun tapaamispaikan kriteerinä oli kahvi ja Vallila, osui Helsingin kahvipaahtimon Päiväkahvibaari minun ja ystäväni vierailukohteeksi. Paikka oli mukavan rosoisesti sisustettu ja vaikka istumapaikkoja oli vain muutama, riitti se mainiosti meidän tarpeisiin. Kahveissa oli, mistä valita ja aina silloin tällöin kuului jauhatuskoneen raksutus. Erinomaisen kahvin kyytipojaksi oli tarjolla herkullista banaanileipää. Selvästikään en… Lue lisää
Miten hunaja saadaan purkkiin? Millaisia mutkia matkaan tulee, kun halutaan tehdä mahdollisimman pitkälle kotimainen tuote laadusta tinkimättä? Äkkiseltään pakkaussuunnittelu vaikuttaa helpolta. Ostetaan pari purkkia kansineen ja tulostetaan muutama Comic Sans –fonttinen etiketti tarrapaperille. Jos hunajapakkauksen haluaa suunnitella huolella jokaista yksityiskohtaa myöten, ei se olekaan niin yksinkertaista. Viimeisteltyä ulkoasua on mahdotonta tuottaa itse, ellei satu olemaan… Lue lisää
Appelsiini-hunajapiparit
Pipareiden makeutus hunajalla
Pipareiden makeutus hunajalla ei välttämättä tule reseptiviidakossa mieleesi. Tiesitkö, että voit makeuttaa piparit kokonaan hunajalla? Sokeriin verrattuna saat enemmän makeutta ja vähemmän kaloreita. Hunajaa luonnollisempaa makeuttajaa saa etsiä. Vierastan makeuttajia, joiden nimiä en ymmärrä tai joista en tiedä, mistä ne tulevat. Ehkä siellä ruudun takana on toinen samanlainen?
En voinut vastustaa tilaisuutta tehdä hunajapipareita näin joulun alla. En ole tavallisten pipareiden suuri ystävä, mutta appelsiinista ja hunajasta saa pipareihin hienostuneempaa vivahdetta.
Jos litteät keksipiparit eivät ole juttusi, kokeile muffinssivuokien avulla kupeiksi tehtyjä pipareita, jotka täytät vuohenjuustolla ja koristelet esimerkiksi pinjansiemenillä tai ananaskirsikoilla.
Mitä spelttijauhot ovat?
Yllättävää kyllä, tätä reseptiä edelsi kauppareissu. Olen pitkään katsellut ryhdikästä pahvipakkausta hieman väsähtäneiden vehnäjauhopussien rivissä. Miettien, onko tuo ryhdikäs pakkaus parempi kuin nuo muut.
Kauppareissulla mukaani tarttui Birkkalan tilan spelttijauhoja. Ravintosisältö kertoi, että 100 grammassa spelttijauhoja on 10 g kuitua ja 15 g proteiinia. Vaikuttavaa!
Speltti on eräänlaista alkuvehnää, josta tuoreemmat vehnälajikkeet polveutuvat. Speltissä on enemmän proteiinia ja erilainen hiilihydraattikoostumus tavalliseen vehnään nähden. Sen syvemmälle speltin syövereihin en kaivautunut.
P.S. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. Jos olisi, kertoisin siitä selvästi artikkelin alussa. Birkkalan tila sijaitsee samassa maakunnassa kuin Hello honey ja raivaa tietä pientuottajille mm. Amazonissa. Verkkokaupassa, ei sademetsässä. Miksi en nostaisi esille tällaista mahtavuutta, varsinkin, kun tuote on kokemukseni mukaan erinomainen?
Appelsiini-hunajapiparit
Raasta appelsiininkuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita appelsiiniraaste ja appelsiinimehu kattilaan. Lisää joukkoon hunaja ja mausteet (ei ruokasoodaa). Anna seoksen kiehahtaa nopeasti.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon 1 tl soodaa. Seos kuplii hetken aikaa, mikä kuuluu asiaan. Lisää piparkakkutaikinaan voi, sekoita ja anna seoksen jäähtyä noin puolen tunnin ajan.
Kun piparkakkutaikinan aihio on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot joukkoon 1 dl kerrallaan. Tämän jälkeen neuvotaan tyypillisesti laittamaan piparkakkutaikina kelmuun ja jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. ÄLÄ ODOTA! Kuka tekisi piparkakkuja syödäkseen niitä seuraavana päivänä?
Tee piparkakkutaikinasta tiivis möykky ja laita se kelmuun, voipaperiin tai mehiläisvahakääreeseen. Pane käärö jääkaappiin. Odota niin kauan kuin jaksat, itse annoin piparkakkutaikinan tekeytyä kaksi tuntia jääkaapissa.
Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse se haluamaasi paksuuteen. Tee piparkakkumuoteilla toivomiasi joulupipareita. Laita hunajapiparit uuniin 200 °C lämpötilaan ja paista noin 7 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista, pipareiden paksuudesta ja siitä, arvostatko rapeita vai pehmeitä pipareita. Älä jätä hunajapipareita hetkeksikään yksin.
Appelsiini-hunajapipareiden kanssa tein maailmanennätyksen, sillä yksikään ei palanut. Pipareiden lisäksi sain huumaavan hyvän joulutuoksun kotiini, kokeile sinäkin!
Aiheeseen liittyvät
Maailman suurin ruokaväärennös nimeltä manukahunaja
Näit tuon eksoottisen tekstin. Olit kuullut, että tämä on sitä lääkehunajaa, joka parantaa haavat, flunssat ja sielun. Ostit manukahunajaa. Jouduit tuoteväärennöksen uhriksi. Mitä manukahunaja on? Manukahunaja on mehiläisten valmistamaa lajihunajaa, jonka meden alkuperäkasvina on manukapuu. Manukapuu kasvaa Uudessa-Seelannissa ja Australiassa, joten näissä maissa on mahdollista tuottaa manukahunajaa. Manukahunajan on todettu sisältävän metyyliglyoksaalia, joka estää haitallisten… Lue lisää
Mehiläistarhaajan banaanileipä
Oletko koskaan käynyt Päiväkahvibaarissa? Kun tapaamispaikan kriteerinä oli kahvi ja Vallila, osui Helsingin kahvipaahtimon Päiväkahvibaari minun ja ystäväni vierailukohteeksi. Paikka oli mukavan rosoisesti sisustettu ja vaikka istumapaikkoja oli vain muutama, riitti se mainiosti meidän tarpeisiin. Kahveissa oli, mistä valita ja aina silloin tällöin kuului jauhatuskoneen raksutus. Erinomaisen kahvin kyytipojaksi oli tarjolla herkullista banaanileipää. Selvästikään en… Lue lisää
Pari sanaa pakkauksesta
Miten hunaja saadaan purkkiin? Millaisia mutkia matkaan tulee, kun halutaan tehdä mahdollisimman pitkälle kotimainen tuote laadusta tinkimättä? Äkkiseltään pakkaussuunnittelu vaikuttaa helpolta. Ostetaan pari purkkia kansineen ja tulostetaan muutama Comic Sans –fonttinen etiketti tarrapaperille. Jos hunajapakkauksen haluaa suunnitella huolella jokaista yksityiskohtaa myöten, ei se olekaan niin yksinkertaista. Viimeisteltyä ulkoasua on mahdotonta tuottaa itse, ellei satu olemaan… Lue lisää