Hunaja sopii hyvän omantunnon herkutteluhetkiin sellaisenaan. Se on myös huomattavasti tiedettyä monikäyttöisempi ja toimii erinomaisesti esimerkiksi juustojen kanssa. Uusia makuelämyksiä löydät lajihunajista, joissa hunaja on säilyttänyt vuodenajalle, paikkakunnalle tai tietylle alkuperäkasville ominaisen makunsa.
2. Hunaja säilyy pitkään
Hunajassa on parasta ennen -päiväys kaksi vuotta pakkaamisesta eteenpäin. Hunaja säilyy vielä tämän jälkeenkin. Sinun ei siis ole pakko nauttia saamaasi hunajaa kiireellä, vaan voit myös odottaa täydellistä herkutteluhetkeä. Valitettavasti näin ei ole kaikkien elintarvikkeiden kanssa ja kymmenennen joulunajan herkkukorin kohdalla saattaa ahdistus iskeä.
3. Hunaja sopii useimpiin ruokavalioihin
Oletko joskus antanut vegaanille lahjaksi juustovalikoiman tai tehnyt gluteenittomille vieraille vehnäjauhopohjaisen piirakan? Minä olen. Nykyään erikoisruokavalioita on moneen lähtöön, eikä aina ole helppoa pysyä kartalla kunkin noudattamasta tonton-ruokavaliosta. Hunaja rajautuu pois ainoastaan tiukimpien vegaanien ja hunajalle allergisten ruokavaliosta.
4. Hunaja on terveellistä
Hunaja on luonnontuote, joka sisältää lähes 200 erilaista ainesosaa. Näistä useilla on tutkittuja terveysvaikutuksia ja hunajalla on myös antibakteerisia ominaisuuksia. Erityisen kiinnostuneita ollaan hunajan sisältämistä hyödyllisistä entsyymeistä. Antioksidantit ovat useimmille tuttu käsite jo muiden elintarvikkeiden parista. Hunaja on myös sokeria terveellisempi makeuttaja, sillä se sisältää vähemmän kaloreita, mutta maistuu sokeria makeammalta.
5. Hunaja on kotimaista lähiruokaa
Ostamalla kotimaista hunajaa tuet paikallista ruoantuotantoa. Hunajaakin tärkeämpää on mehiläisten merkitys ruokakasvien pölyttäjinä. Mehiläistarhaajan lisäksi tuet viljelijöitä ja useita muitakin yrittäjiä. Ostan tarvitsemani tuotantotarvikkeet noin kymmeneltä kotimaiselta yrittäjältä ympäri Suomen ja maksamani verot jäävät kotimaahan. Hoidan mehiläiset itse ja käsittelen ja pakkaan tuottamani kotimaisen hunajan. Tiesitkö, että hunajapakkaukseni on suunniteltu Suomessa ja suurin osa siitä on tehty kotimaassa alusta asti?
6. Hunaja on turvallinen vaihtoehto lahjaideoiden loppuessa
Oletko etsimässä lahjaa hänelle, jolla on jo kaikkea? Saitko yllättäen lahjan puolitutulta, etkä tullut hankkineeksi hänelle mitään? Veitkö tupareihin taas viinipullon? Hunaja on erinomainen lahja yllättäviä tilanteita varten ja ehdottomasti ainaista viinipulloa tyylikkäämpi valinta. Osa tutuistakin ihmisistä on kerrassaan kimurantteja lahjamaun suhteen. Hunajalla tuskin voit epäonnistua!
7. Hunaja on erinomainen valinta kulinaristille
Harrastatko ruoanlaittoa? Jos harrastat, niin lahjo itseäsi laatuhunajalla. Olet sen ansainnut. Mikäli et viihdy keittiössä, niin sinulla vähintäänkin on ruoanlaittoa harrastava ystävä. Hän tietää paljon eri viineistä ja yhdistelee sulavasti erikoisiakin makupareja. Laadukas hunaja on oiva vaihtoehto ja hunaja on selvästi mainettaan monipuolisempi ruoanlaitossa.
8. Hunaja sopii juhlaan ympäri vuoden
Juustotarjotin lajihunajilla, hunajatasting, hunaja sokerin korvaajana teessä ja kahvissa. Kattaukseen sopiva hunajapurkki pöydällä. Georgiassa hunaja on luksustuote, joka otetaan esille vain hienoimpiin juhliin. Hunaja toimii juhlissa ympäri vuoden, eikä siitä tule yhtä outoa fiilistä kuin juodessasi glögiviiniä juhannuksena.
9. Hunaja on kauniissa pakkauksessa
Nyt mietit muovisia, oransseja hunajapurkkeja, jotka on höystetty kennokuviolla, mehiläisillä, kukilla ja sarjakuvakarhuilla. Yhä useampi mehiläistarhaaja miettii myös tuotteen ulkoasua, joten ei ole mahdottomuus löytää kaunis lahjapakkaus.
10. Hunaja on helposti saatavilla
Löydät hunajaa verkkokaupasta, kivijalkamyymälästä ja paikalliselta mehiläistarhaajalta. Lahjahunajaa miettiessäsi voi olla kätevää tilata hunajaa netistä tai piipahtaa erikoiskaupassa: kauppahallin gourmet-kaupassa, lifestyle-myymälässä tai design & deli -kaupassa. Hello honeyn jälleenmyyjät löydät etusivulta, voit tilata hunajaa nettikaupasta tai noutaa sen lähimmästä kivijalkamyymälästä. Hunaja on täydellinen lahja.
”Miksi hunaja on valkoista?” on yleisin hunajamaistatuksissa saamani kysymys. Hunajani väri herättää ihmetystä ja ihastusta. Tämän toivepostauksen avulla pyrin avaamaan, mitkä tekijät vaikuttavat hunajan väriin. Hunajan väri voi vaihdella luonnostaan valkoisesta lähes mustaan. Väri voi olla tyypiltään läpikuultava, puolihimmeä tai täyteläinen. Jos siis olet kuullut tai luullut jonkin olevan ”hunajanväristä”, niin nyt tiedät paremmin. Tällaista… Lue lisää
Entsyymien takia hunaja on hunajaa. Mistä entsyymit päätyvät hunajaan? Mehiläisten kukista keräämässä medessä on entsyymejä. Mehiläiset myös erittävät ruokamehurauhasissaan entsyymejä, jotka ne lisäävät meteen. Näiden entsyymien seurauksena mesi muuttuu hunajaksi. Olet takuulla kuullut, että entsyymit ovat ravitsemuksellisesti hyvä juttu. Niiden merkitys ja toiminta on kuitenkin saattanut jäädä hieman hattaraksi. Entsyymit ovat elimistössä osallisina useimmissa aineenvaihduntareaktioissa.… Lue lisää
Pipareiden makeutus hunajalla Pipareiden makeutus hunajalla ei välttämättä tule reseptiviidakossa mieleesi. Tiesitkö, että voit makeuttaa piparit kokonaan hunajalla? Sokeriin verrattuna saat enemmän makeutta ja vähemmän kaloreita. Hunajaa luonnollisempaa makeuttajaa saa etsiä. Vierastan makeuttajia, joiden nimiä en ymmärrä tai joista en tiedä, mistä ne tulevat. Ehkä siellä ruudun takana on toinen samanlainen? En voinut vastustaa tilaisuutta… Lue lisää
10 syytä, miksi hunaja on täydellinen lahja
Hunaja on täydellinen lahja, koska hunaja
1. Hunaja on herkullista
Hunaja sopii hyvän omantunnon herkutteluhetkiin sellaisenaan. Se on myös huomattavasti tiedettyä monikäyttöisempi ja toimii erinomaisesti esimerkiksi juustojen kanssa. Uusia makuelämyksiä löydät lajihunajista, joissa hunaja on säilyttänyt vuodenajalle, paikkakunnalle tai tietylle alkuperäkasville ominaisen makunsa.
2. Hunaja säilyy pitkään
Hunajassa on parasta ennen -päiväys kaksi vuotta pakkaamisesta eteenpäin. Hunaja säilyy vielä tämän jälkeenkin. Sinun ei siis ole pakko nauttia saamaasi hunajaa kiireellä, vaan voit myös odottaa täydellistä herkutteluhetkeä. Valitettavasti näin ei ole kaikkien elintarvikkeiden kanssa ja kymmenennen joulunajan herkkukorin kohdalla saattaa ahdistus iskeä.
3. Hunaja sopii useimpiin ruokavalioihin
Oletko joskus antanut vegaanille lahjaksi juustovalikoiman tai tehnyt gluteenittomille vieraille vehnäjauhopohjaisen piirakan? Minä olen. Nykyään erikoisruokavalioita on moneen lähtöön, eikä aina ole helppoa pysyä kartalla kunkin noudattamasta tonton-ruokavaliosta. Hunaja rajautuu pois ainoastaan tiukimpien vegaanien ja hunajalle allergisten ruokavaliosta.
4. Hunaja on terveellistä
Hunaja on luonnontuote, joka sisältää lähes 200 erilaista ainesosaa. Näistä useilla on tutkittuja terveysvaikutuksia ja hunajalla on myös antibakteerisia ominaisuuksia. Erityisen kiinnostuneita ollaan hunajan sisältämistä hyödyllisistä entsyymeistä. Antioksidantit ovat useimmille tuttu käsite jo muiden elintarvikkeiden parista. Hunaja on myös sokeria terveellisempi makeuttaja, sillä se sisältää vähemmän kaloreita, mutta maistuu sokeria makeammalta.
5. Hunaja on kotimaista lähiruokaa
Ostamalla kotimaista hunajaa tuet paikallista ruoantuotantoa. Hunajaakin tärkeämpää on mehiläisten merkitys ruokakasvien pölyttäjinä. Mehiläistarhaajan lisäksi tuet viljelijöitä ja useita muitakin yrittäjiä. Ostan tarvitsemani tuotantotarvikkeet noin kymmeneltä kotimaiselta yrittäjältä ympäri Suomen ja maksamani verot jäävät kotimaahan. Hoidan mehiläiset itse ja käsittelen ja pakkaan tuottamani kotimaisen hunajan. Tiesitkö, että hunajapakkaukseni on suunniteltu Suomessa ja suurin osa siitä on tehty kotimaassa alusta asti?
6. Hunaja on turvallinen vaihtoehto lahjaideoiden loppuessa
Oletko etsimässä lahjaa hänelle, jolla on jo kaikkea? Saitko yllättäen lahjan puolitutulta, etkä tullut hankkineeksi hänelle mitään? Veitkö tupareihin taas viinipullon? Hunaja on erinomainen lahja yllättäviä tilanteita varten ja ehdottomasti ainaista viinipulloa tyylikkäämpi valinta. Osa tutuistakin ihmisistä on kerrassaan kimurantteja lahjamaun suhteen. Hunajalla tuskin voit epäonnistua!
7. Hunaja on erinomainen valinta kulinaristille
Harrastatko ruoanlaittoa? Jos harrastat, niin lahjo itseäsi laatuhunajalla. Olet sen ansainnut. Mikäli et viihdy keittiössä, niin sinulla vähintäänkin on ruoanlaittoa harrastava ystävä. Hän tietää paljon eri viineistä ja yhdistelee sulavasti erikoisiakin makupareja. Laadukas hunaja on oiva vaihtoehto ja hunaja on selvästi mainettaan monipuolisempi ruoanlaitossa.
8. Hunaja sopii juhlaan ympäri vuoden
Juustotarjotin lajihunajilla, hunajatasting, hunaja sokerin korvaajana teessä ja kahvissa. Kattaukseen sopiva hunajapurkki pöydällä. Georgiassa hunaja on luksustuote, joka otetaan esille vain hienoimpiin juhliin. Hunaja toimii juhlissa ympäri vuoden, eikä siitä tule yhtä outoa fiilistä kuin juodessasi glögiviiniä juhannuksena.
9. Hunaja on kauniissa pakkauksessa
Nyt mietit muovisia, oransseja hunajapurkkeja, jotka on höystetty kennokuviolla, mehiläisillä, kukilla ja sarjakuvakarhuilla. Yhä useampi mehiläistarhaaja miettii myös tuotteen ulkoasua, joten ei ole mahdottomuus löytää kaunis lahjapakkaus.
10. Hunaja on helposti saatavilla
Löydät hunajaa verkkokaupasta, kivijalkamyymälästä ja paikalliselta mehiläistarhaajalta. Lahjahunajaa miettiessäsi voi olla kätevää tilata hunajaa netistä tai piipahtaa erikoiskaupassa: kauppahallin gourmet-kaupassa, lifestyle-myymälässä tai design & deli -kaupassa. Hello honeyn jälleenmyyjät löydät etusivulta, voit tilata hunajaa nettikaupasta tai noutaa sen lähimmästä kivijalkamyymälästä. Hunaja on täydellinen lahja.
Aiheeseen liittyvät
Miksi hunaja on valkoista?
”Miksi hunaja on valkoista?” on yleisin hunajamaistatuksissa saamani kysymys. Hunajani väri herättää ihmetystä ja ihastusta. Tämän toivepostauksen avulla pyrin avaamaan, mitkä tekijät vaikuttavat hunajan väriin. Hunajan väri voi vaihdella luonnostaan valkoisesta lähes mustaan. Väri voi olla tyypiltään läpikuultava, puolihimmeä tai täyteläinen. Jos siis olet kuullut tai luullut jonkin olevan ”hunajanväristä”, niin nyt tiedät paremmin. Tällaista… Lue lisää
Hunajan entsyymit
Entsyymien takia hunaja on hunajaa. Mistä entsyymit päätyvät hunajaan? Mehiläisten kukista keräämässä medessä on entsyymejä. Mehiläiset myös erittävät ruokamehurauhasissaan entsyymejä, jotka ne lisäävät meteen. Näiden entsyymien seurauksena mesi muuttuu hunajaksi. Olet takuulla kuullut, että entsyymit ovat ravitsemuksellisesti hyvä juttu. Niiden merkitys ja toiminta on kuitenkin saattanut jäädä hieman hattaraksi. Entsyymit ovat elimistössä osallisina useimmissa aineenvaihduntareaktioissa.… Lue lisää
Appelsiini-hunajapiparit
Pipareiden makeutus hunajalla Pipareiden makeutus hunajalla ei välttämättä tule reseptiviidakossa mieleesi. Tiesitkö, että voit makeuttaa piparit kokonaan hunajalla? Sokeriin verrattuna saat enemmän makeutta ja vähemmän kaloreita. Hunajaa luonnollisempaa makeuttajaa saa etsiä. Vierastan makeuttajia, joiden nimiä en ymmärrä tai joista en tiedä, mistä ne tulevat. Ehkä siellä ruudun takana on toinen samanlainen? En voinut vastustaa tilaisuutta… Lue lisää