Täysi-ikäiseksi kypsyttyäni tarvitsin rahat ajokorttiin. Tuumasta toimeen, siispä perustin lemmikkieläintenhoitoon liittyvän yrityksen. Hoidin koiria ja kissoja omistajien loma-aikoina tai pitkäksi venähtäneiden työpäivien iltoina. Olin 14-vuotiaasta asti tehnyt lemmikkieläintenhoitoa 4H-dogsitterpalvelun kautta, joten työ sinällään oli tuttua.
Toiminimellä tein eläintenhoitokeikkaa, kunnes rahat olivat kasassa. Sittemmin lakkautin toiminimen, jonka toiminnan oli alusta alkaenkin tarkoitus olla pienimuotoista. Nuoren ihmisen kokeiluna se oli oivallinen ja kevyt vaihtoehto. Mikä tärkeintä, se oli ensikosketukseni yrittäjyyteen. Vieläpä aikana ennen nykyistä hypeä ja vahvaa yrittäjyyden paradigmaa.
Helsinki Think Company
Pari kevättä sitten osallistuin opiskelukaverini kanssa Helsinki Think Companyn Biotalous Bootcampille. Olin päättänyt ruveta mehiläistarhaajaksi ja halusin kehittää pölytyspalvelua. Kyseessä on mehiläispesien vuokraaminen viljelijöille, joilla on mehiläispölytyksestä hyötyviä kasveja pellossaan.
Helsinki Think Company on Helsingin yliopiston yrittäjien yhteisö ja yrityskiihdyttämö. Viikin kampuksella olin moneen kertaan ohittanut nuo suuret keltavalkoiset kirjaimet ikkunoissa. Sittemmin vietin tiloissa tunteja pitchejä hioen ja verkostoituen hyvän ruoan ja viinin lomassa.
Bootcampissa kehitimme sovellusta, joka yhdistäisi pölytyspalvelun tuottajan ja tarvitsijan. Mieleeni tuli, että pölytyspalvelua voi olla vaikea kehittää ilman omakohtaista mehiläistarhauskokemusta. Näin kotiini lensivät ensimmäiset mehiläiset. Mehiläistarhaajaksi tuloani petasi myös moni muu asia elämäni varrella. Niistä voit lukea aiemmasta tekstistäni Hello honey, I’m Nora Mäntysaari.
Go hard or go home
Helsinki Think Companylta käteen jäi oikeita euroja, jotka saavutettiin menestymällä pitchauskilpailussa. Lisäksi myyntipuhe tuli hiottua erinomaiseksi ja pino hyviä tyyppejä jäi rikastuttamaan elämääni. Eniten kaipaan katosta läpi vievää energiaa ja asennetta isolla A:lla. Go hard or go home. Tätä fraasia tulee ajateltua tilanteissa, joissa on ylitettävä itsensä.
Kevään ja Bootcampin edetessä sai yritys numero kaksi alkunsa. Ensimmäinen oma hunaja pääsi purkkiin ja herkuttelijoiden suihin. Halusimme tarhaajakaverini kanssa kuitenkin viedä yritystä eri suuntiin, joten syksyllä päätimme jatkaa tarhaamista tahoillamme. Toisaalta mehiläiset ja hunaja myös veivät mennessään pölytyspalvelusovelluksen kustannuksella. Jälkikäteen olen bongannut vastaavia sovelluksia maailmalla isoissa maatalousalan näyttelyissä.
Hello honey
Paikallistuotteesta maailmanvalloitukseen! On hienoa myydä Alastarolla hunajaa Alastarolta. Halusin kuitenkin päästä paikallisuudesta paljon pidemmälle ja tehdä kansallisesti ja tulevaisuudessa kansainvälisesti tunnetun tuotteen. Useat hunajakilpailuvoitot olivat vakuuttaneet minut siitä, että osaan kyllä tuottaa huippulaadukasta hunajaa. Enää piti saada ulkoasu vastaamaan sisältöä. Siitä matkasta voit lukea tarkemmin aiemmasta postauksestani.
Tämä artikkeli sisältää negatiivisia tunteita. Jos sinulla ei ole sellainen fiilis, niin lue tämä joku toinen kerta. Positiivista energiaa saat tekstistäni, jossa pohdin yritykseni ensimmäistä vuotta. Yrityksen pienuuden ja suuruuden anatomia Yleensä yritykset aloittavat pienestä, niin minäkin. Pienuudessa on se hyvä puoli, että pystyy ketterästi kokeilemaan uusia juttuja ja tarvittaessa vaihtamaan liiketoimintamalliakin lennossa. Kolikon kääntöpuolena… Lue lisää
Miten hunaja saadaan purkkiin? Millaisia mutkia matkaan tulee, kun halutaan tehdä mahdollisimman pitkälle kotimainen tuote laadusta tinkimättä? Äkkiseltään pakkaussuunnittelu vaikuttaa helpolta. Ostetaan pari purkkia kansineen ja tulostetaan muutama Comic Sans –fonttinen etiketti tarrapaperille. Jos hunajapakkauksen haluaa suunnitella huolella jokaista yksityiskohtaa myöten, ei se olekaan niin yksinkertaista. Viimeisteltyä ulkoasua on mahdotonta tuottaa itse, ellei satu olemaan… Lue lisää
Mustan mehiläisen hunaja Mustan mehiläisen hunaja on harvinaisen alkuperäisrodun tuottamaa hunajaa. Musta mehiläinen on ensimmäinen Suomeen, Turun seudulle, 1750-luvulla tuotu mehiläinen. Alkuperäisrotumme lähes hävisi, kunnes muutama mehiläishoitaja alkoi suojella harvinaista mustaa mehiläistä. Tällä hetkellä noin 1 % mehiläishoitajista suojelee juuri mustaa mehiläistä. Miten tutustuin mustiin mehiläisiin? Innostuin mehiläistarhauksesta käytyäni agronomiopintojen yhteydessä vapaavalintaisen mehiläistarhauksen kurssin. Tuolla… Lue lisää
Näin minusta tuli yrittäjä
Täysi-ikäiseksi kypsyttyäni tarvitsin rahat ajokorttiin. Tuumasta toimeen, siispä perustin lemmikkieläintenhoitoon liittyvän yrityksen. Hoidin koiria ja kissoja omistajien loma-aikoina tai pitkäksi venähtäneiden työpäivien iltoina. Olin 14-vuotiaasta asti tehnyt lemmikkieläintenhoitoa 4H-dogsitterpalvelun kautta, joten työ sinällään oli tuttua.
Toiminimellä tein eläintenhoitokeikkaa, kunnes rahat olivat kasassa. Sittemmin lakkautin toiminimen, jonka toiminnan oli alusta alkaenkin tarkoitus olla pienimuotoista. Nuoren ihmisen kokeiluna se oli oivallinen ja kevyt vaihtoehto. Mikä tärkeintä, se oli ensikosketukseni yrittäjyyteen. Vieläpä aikana ennen nykyistä hypeä ja vahvaa yrittäjyyden paradigmaa.
Helsinki Think Company
Pari kevättä sitten osallistuin opiskelukaverini kanssa Helsinki Think Companyn Biotalous Bootcampille. Olin päättänyt ruveta mehiläistarhaajaksi ja halusin kehittää pölytyspalvelua. Kyseessä on mehiläispesien vuokraaminen viljelijöille, joilla on mehiläispölytyksestä hyötyviä kasveja pellossaan.
Helsinki Think Company on Helsingin yliopiston yrittäjien yhteisö ja yrityskiihdyttämö. Viikin kampuksella olin moneen kertaan ohittanut nuo suuret keltavalkoiset kirjaimet ikkunoissa. Sittemmin vietin tiloissa tunteja pitchejä hioen ja verkostoituen hyvän ruoan ja viinin lomassa.
Bootcampissa kehitimme sovellusta, joka yhdistäisi pölytyspalvelun tuottajan ja tarvitsijan. Mieleeni tuli, että pölytyspalvelua voi olla vaikea kehittää ilman omakohtaista mehiläistarhauskokemusta. Näin kotiini lensivät ensimmäiset mehiläiset. Mehiläistarhaajaksi tuloani petasi myös moni muu asia elämäni varrella. Niistä voit lukea aiemmasta tekstistäni Hello honey, I’m Nora Mäntysaari.
Go hard or go home
Helsinki Think Companylta käteen jäi oikeita euroja, jotka saavutettiin menestymällä pitchauskilpailussa. Lisäksi myyntipuhe tuli hiottua erinomaiseksi ja pino hyviä tyyppejä jäi rikastuttamaan elämääni. Eniten kaipaan katosta läpi vievää energiaa ja asennetta isolla A:lla. Go hard or go home. Tätä fraasia tulee ajateltua tilanteissa, joissa on ylitettävä itsensä.
Kevään ja Bootcampin edetessä sai yritys numero kaksi alkunsa. Ensimmäinen oma hunaja pääsi purkkiin ja herkuttelijoiden suihin. Halusimme tarhaajakaverini kanssa kuitenkin viedä yritystä eri suuntiin, joten syksyllä päätimme jatkaa tarhaamista tahoillamme. Toisaalta mehiläiset ja hunaja myös veivät mennessään pölytyspalvelusovelluksen kustannuksella. Jälkikäteen olen bongannut vastaavia sovelluksia maailmalla isoissa maatalousalan näyttelyissä.
Hello honey
Paikallistuotteesta maailmanvalloitukseen! On hienoa myydä Alastarolla hunajaa Alastarolta. Halusin kuitenkin päästä paikallisuudesta paljon pidemmälle ja tehdä kansallisesti ja tulevaisuudessa kansainvälisesti tunnetun tuotteen. Useat hunajakilpailuvoitot olivat vakuuttaneet minut siitä, että osaan kyllä tuottaa huippulaadukasta hunajaa. Enää piti saada ulkoasu vastaamaan sisältöä. Siitä matkasta voit lukea tarkemmin aiemmasta postauksestani.
Kolmas yritys toden sanoo.
Aiheeseen liittyvät
Yrityksen pienuuden ja suuruuden anatomia
Tämä artikkeli sisältää negatiivisia tunteita. Jos sinulla ei ole sellainen fiilis, niin lue tämä joku toinen kerta. Positiivista energiaa saat tekstistäni, jossa pohdin yritykseni ensimmäistä vuotta. Yrityksen pienuuden ja suuruuden anatomia Yleensä yritykset aloittavat pienestä, niin minäkin. Pienuudessa on se hyvä puoli, että pystyy ketterästi kokeilemaan uusia juttuja ja tarvittaessa vaihtamaan liiketoimintamalliakin lennossa. Kolikon kääntöpuolena… Lue lisää
Pari sanaa pakkauksesta
Miten hunaja saadaan purkkiin? Millaisia mutkia matkaan tulee, kun halutaan tehdä mahdollisimman pitkälle kotimainen tuote laadusta tinkimättä? Äkkiseltään pakkaussuunnittelu vaikuttaa helpolta. Ostetaan pari purkkia kansineen ja tulostetaan muutama Comic Sans –fonttinen etiketti tarrapaperille. Jos hunajapakkauksen haluaa suunnitella huolella jokaista yksityiskohtaa myöten, ei se olekaan niin yksinkertaista. Viimeisteltyä ulkoasua on mahdotonta tuottaa itse, ellei satu olemaan… Lue lisää
Mustan mehiläisen hunaja
Mustan mehiläisen hunaja Mustan mehiläisen hunaja on harvinaisen alkuperäisrodun tuottamaa hunajaa. Musta mehiläinen on ensimmäinen Suomeen, Turun seudulle, 1750-luvulla tuotu mehiläinen. Alkuperäisrotumme lähes hävisi, kunnes muutama mehiläishoitaja alkoi suojella harvinaista mustaa mehiläistä. Tällä hetkellä noin 1 % mehiläishoitajista suojelee juuri mustaa mehiläistä. Miten tutustuin mustiin mehiläisiin? Innostuin mehiläistarhauksesta käytyäni agronomiopintojen yhteydessä vapaavalintaisen mehiläistarhauksen kurssin. Tuolla… Lue lisää